ISDE Subsidie

Investeringssubsidie Duurzame Energie & Energiebesparing (ISDE)

Voorwaarden 2023
Vanaf 2023 is het ook mogelijk om een subsidieaanvraag in te dienen als u vanaf 2 april 2022 één isolatiemaatregel gerealiseerd heeft. In dat geval krijgt u tot 15% van de kosten als subsidie terug, mits uw aanvraag voldoet aan de verder geldende voorwaarden.
Combineert u een isolatiemaatregel met een tweede isolatiemaatregel of een investering in een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting? Dan krijgt u net als nu tot 30% van de totale kosten als subsidie terug.
Lijkt het u interessant om de mogelijkheden van de subsidie te bekijken? Dan verwijzen wij u naar de website van de RVO.

 

Hoofdverblijf & Professionele uitvoering
Allereerst is het belangrijk dat de woning uw hoofdverblijf is waar u de subsidie voor aanvraagt. Daarnaast mag u niet zelf de uitvoering van de wijzigingen doen. U dient voor deze optimalisaties een professioneel bedrijf in te schakelen. Voor het plaatsen van HR++ of HR+++ (triple) glas en het vervangen van uw kozijnen voor kunststof kozijnen.
Thermische schil & minimaal aantal m2
Twee andere belangrijke voorwaarden zijn dat de isolatiemaatregelen doorgevoerd moeten worden in de bestaande thermische schil van uw woning. Dit is een duur woord voor de ‘jas’ van de woning. Deze thermische schil zorgt ervoor dat ongewenste luchtstromen zoals tocht en warmteverlies worden geminimaliseerd. Daarnaast is er ook een minimum vastgesteld voor het oppervlakte van de maatregelen. Zo geldt de ISDE subsidie voor plaatsingen vanaf 1 januari 2022 aan te vragen wanneer u minimaal 8m2 glas laat vervangen door HR++ glas.
wanneer de ISDE subsidie aanvragen
De ISDE subsidie kunt u aanvragen tot 12 maanden na uitvoering van de verbeteringen. De aanvraag doet u via de RVO website.

Klaar voor een duurzame woning?

Ontvang bij ons direct 25% projectkorting.

Ontvang vrijblijvend een offerte op maat.

× Hoe kunnen wij u helpen?